NK rapidschaak Helmond

Gepubliceerd op 16 juni 2024 om 22:07

Zondag 16 juni 2024, open nederlandse rapid kampioenschap in Helmond. Vandaag waren we op stap met 4 BSV spelers. Jona, Lexi, Thomas en Kenji. Het toernooi was groots opgezet met 200 deelnemers in een grote school. Mooie grote aula waar genoeg zitplek aanwezig was en de kinderen door een kleedkamer naar de gymzaal moesten lopen waar de wedstrijden gehouden werden. 7 rondes zwitsers. Aangekomen kregen we gelijk wat diagrammen als prijsvraag in ons handen gedouwd waar de kids ijverig mee aan de slag gingen omdat er dgt timers te winnen waren. ( helaas niet gelukt, alleen Kenji een boek gewonnen over magnus carlsen!!) .eerste ronde allemaal verloren, maar Jona zat op de verkeerde plek en kreeg een bye als compensatie om toch het punt te gunnen en hun fout op te lossen. De volgende rondes werden er mondjes maat wat punten binnengesprokkeld. Na de gratis lunch mocht hetnederlands elftal aantreden en werd er in een lokaal een scherm aangezet voor de ouders.. heel goed geregeld. Helaas raakte Lexi de tweede plaats uit het oog, maar werd toch nog knap 3de en Kenji werd 2e in hun groep. Jona en Thomas vielen helaas net buiten de top 3. Allemaal goed geschaakt en met veel plezier via de macdonalds weer terug naar huis gereist..!!👍